00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / CELLO 2017 / Cellobegeleiders
Cellobegeleiders
Cellobegeleider
Lidy Blijdorp behaalde haar diploma aan het Conservatoire National de Paris in de klas van Michel Strauss en vervolmaakt zich momenteel bij Gary Hoffman in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ze behaalde verschillende prijzen in belangrijke muziekwedstrijden: de Biënnale voor cello in Amsterdam, de Muziekwedstrijd van het Grachtenfestival en het Prinses Christina Concours. In 2014 won ze de Prix de l’Académie Maurice Ravel. Lidy Blijdorp is gepassioneerd door kamermuziek en treedt op op de belangrijkste podia overal ter wereld, onder anderen met Maria João Pires, met wie ze in 2015 een recital speelde in Madrid.
De detailpagina bekijken
Cellobegeleider
De Nederlandse cellist Gideon den Herder, geboren in 1986, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels en in Salzburg bij Clemens Hagen. Hij voltooide zijn studies in Zürich bij Thomas Grossenbacher en behaalde er het diploma van solist. Hij volgde ook barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. Met het Trio Ottone won hij in 2009 de Wedstrijd voor Oude Muziek "A tre" in Trossingen (Duitsland). Gideon den Herder is cellist in het Van Baerle Trio en, sinds 2014, een lid van het Residentie Orkest in Den Haag.
De detailpagina bekijken
Cellobegeleider
De Zwitserse Katharina Litschig studeerde bij Roel Dieltiens in Zürich en bij Peter Bruns in Leipzig, en was tegelijkertijd lid van het ensemble Spira mirabilis, van het Gustav Mahler Jugendorchester en van het Schweizer Jugend Sinfonie Orchester. Ze specialiseerde zich bovendien in de oude muziek, onder andere de continuopraktijk van de 18de eeuw, als leerlinge van Kristin von der Goltz en Jan Freiheit. Katharina Litschig wordt vaak uitgenodigd om continuo te spelen bij tal van barokorkesten. Ze geeft ook les aan een muziekschool in Leipzig.
De detailpagina bekijken
Cellobegeleider
Karel Steylaerts studeerde cello aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel in de klas van Carlo Schmitz en de Hochschule für Musik van Keulen bij Maria Kliegel. Hij werd kort daarna laureaat van de Tenuto Wedstrijd. Acht jaar lang was hij solo-cellist van de inmiddels ter ziele gegane Beethoven Academie. Sinds 2008 is Karel Steylaerts aanvoerder cello bij Brussels Philharmonic. Hij is lid van het strijktrio TrioFenix waarmee hij te gast is op vele nationale en internationale festivals. Hij is als docent verbonden aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles.
De detailpagina bekijken
Cellobegeleider
Na haar hogere studies aan de conservatoria van Boulogne-Billancourt en Parijs, zette Émilie Wallyn haar muzikale onderzoek op het gebied van oude muziek verder bij specialisten als Christophe Coin en Bruno Cocset aan het Conservatorium van Parijs. Ze reist met haar cello doorheen de verschillende tijdperken en ontmoet tal van componisten, hun repertoire en instrumentarium in diverse ensembles zoals Il Seminario Musicale, Pulcinella, het Orchestre des Champs-Élysées en het Orchestre Révolutionnaire et Romantique. Sinds tien jaar is ze co-soliste van het orkest Les Siècles, waar ze zowel op muzikaal als pedagogisch vlak bij betrokken is. Émilie Wallyn doceert cello en kamermuziek aan het Conservatoire du Kremlin-Bicêtre en deelt haar muzikale passie met muziekleken via workshops bij de Philharmonie de Paris.
De detailpagina bekijken
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019