00:00:00 / 00:00:00
Kandidaturen / PIANO 2020 / Presentatie
Presentatie
Ben je een klassiek geschoolde pianist tussen 18 en 30 jaar en sta je klaar om aan een internationale carrière te beginnen?
Schrijf je dan in voor de pianowedstrijd 2020 (vanaf november 2019) en mis de kans niet om deel te nemen aan deze 19de sessie voor piano.Deadline en inschrijvingsvoorwaarden

De inschrijving start in november en verloopt volledig online. Je hebt tijd tot woensdag 4 december 2019 12:00 (middag) GMT om je inschrijvingsformulier in te vullen en te betalen, je video's te uploaden en je administratieve documenten toe te voegen. De inschrijvingsvoorwaarden en het verloop van de Wedstrijd zijn beschreven in het reglement van de pianowedstrijd 2020. Ten laatste op 15 maart 2020 worden de kandidaten persoonlijk ingelicht over het resultaat van de beoordeling.


Hou bij de opname van je video's rekening met de volgende technische eisen :

- Elk werk, of elke beweging, in het geval van werken met meerdere bewegingen, moet in één take opgenomen worden.
- Per werk of per beweging zal je een aparte file moeten uploaden.
- Er moet één enkel vast camerastandpunt gebruikt worden.
- Montage is niet toegelaten.
- De kandidaat moet steeds van kop tot teen in beeld zijn, ook de handen.
- Het is aanbevolen om het geluid op professionele wijze op te nemen.
- De video’s mogen op verschillende plaatsen en tijdstippen opgenomen worden.
- Youtube links worden niet aanvaard.

Je vindt hierover meer gedetailleerde info in artikels 22-27 van het reglement.
Wacht niet tot het laatste moment om de gevraagde preselectievideo's te uploaden. Dit om problemen te vermijden wanneer de inschrijvingsdeadline van 4 december nadert.


Een account maken

Om je inschrijving op onze website te beginnen, maak je eerst een account aan op deze pagina.
Van zodra je een account hebt, kan je steeds inloggen met je login en paswoord in de hiervoor voorziene velden in de rechterkolom.
Vanaf november 2019 : Wanneer je ingelogd bent, klik je op "Mijn kandidaturen" in de rechterkolom om verder te gaan met je inschrijving.


Data, locaties en orkesten

De geselecteerde pianisten zullen zich met elkaar meten in Brussel van 4 tot 30 mei 2020 voor een internationaal gerenommeerde jury, waarvan de namen later bekend gemaakt zullen worden. Tijdens de eerste ronde (04>09/05) en de halve finale met het ORCW (11>16/05) treden de kandidaten op in Flagey. Voor de finale (25>30/05) spelen ze in het Paleis voor Schone Kunsten, samen met Brussels Philharmonic, o.l.v. Stéphane Denève.


Prijzen en uitzending

De laureaten en halve finalisten ontvangen allen samen een totaal bedrag van 128.500 euro en krijgen talrijke concerten in België en in het buitenland aangeboden. Alle optredens worden gepodcast en live op internet uitgezonden. Door de ongeziene media-aandacht in binnen- en buitenland krijgt elke kandidaat zijn eigen plaats in de spotlight!

Meer vragen ? Stuur ons dan een e-mail!


We hopen je in mei 2020 bij ons in Brussel te mogen verwelkomen!
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019