00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / VIOOL 2012 / Presentatie
Presentatie
De vioolwedstrijd en de 75e verjaardag van de Eugène Ysaÿewedstrijd

75 jaar geleden
zag de Eugène Ysaÿewedstrijd het daglicht in Brussel en de persoonlijkheid van de allereerste laureaat David Oistrakh bleek een openbaring voor het publiek dat Koningin Elisabeth van België omringde, de meter en de ziel van dit mooie evenement dat zich internationaal heeft weten te vestigen.
Vandaag, dankzij de koninklijke en bijzonder toegewijde steun van H.M. Koningin Fabiola en gulle schenkers, zet de Koningin Elisabethwedstrijd zich verder in voor de artistieke ontwikkeling van de jonge generaties muzikanten uitvoerders en componisten.

Om deze verjaardag te vieren, werden verschillende nieuwe projecten op touw gezet waarover u meer informatie vindt in de nieuwssectie van onze vernieuwde website. Maar we hopen vooral, want dat blijft ons hoofddoel, dat enkele jonge violisten uit de hele wereld hier in Brussel een boeiende internationale carrière zullen kunnen aanvangen.

Beste publiek, als we dit muzikale genot ook voor u bewerkstelligen, dan is dat hoofdzakelijk dankzij de vrijgevigheid van enkele structurele partners zoals de sponsors en particulieren die zowel moreel als financieel bijdragen tot het slagen van het artistieke project waar wij ons aan wijden. De uitzendingen voor het Belgische en buitenlandse publiek worden mogelijk gemaakt door de nationale radio- en televisiezenders en Belgacom, wier enthousiaste engagement ons zeer trots en gelukkig maakt.

Centraal bij de Koningin Elisabethwedstrijd staan uiteraard de muzikanten : de talrijke violisten jonger dan dertig die door de attente gastgezinnen in de watten gelegd zullen worden en door een prestigieuze jury op welwillende maar tegelijk veeleisende manier beluisterd zullen worden. De steeds gewaardeerde medewerking van onze partnerorkesten en hun respectieve dirigenten zal daarbij een bredere dimensie aan ons muzikale geluk verlenen.

In afwachting van de renovatie van de concertzaal van het Koninklijk Conservatorium verwelkomen we u op de tonen van de viool vanaf 30 april in Flagey !

Jean-Pierre de Launoit,
Voorzitter
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019