00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / VIOOL 2019 / Kandidaten / Kandidaten
Kandidaten
71 items | 8 Bladzijdes | Bladzijde
Eerste prijs - Grote internationale prijs Koningin Elisabeth
Stella Chen studeerde aan de Juilliard School bij Itzhak Perlman en Catherine Cho, alsook aan het New England Conservatory bij Donald Weilerstein en Miriam Fried. Ze heeft daarnaast een diploma psychologie van het Harvard College, waar ze de Robert Levin Prize in ontvangst mocht nemen. Ze won ook prijzen op de Menuhin Competition en het Tibor Varga-concours. Stella Chen gaf optredens bij het Ravinia’s Steans Music Institute, de Mozarteum Salzburg Academy, het Music@Menlo International Program en het Schleswig-Holstein Music Festival in Lübeck. Ze werkte onder meer samen met Itzhak Perlman, Robert Levin, Donald Weilerstein, Catherine Cho, Miriam Fried, Hsin-Yun Huang, Gábor Takács-Nagy, Federico Cortese, Sir John Eliot Gardiner, Matthew Lipman, Roger Tapping, Paul Biss en Paul Katz. Stella Chen trad op met het Orquesta Filarmónica uit Medellín, het Harvard-Radcliffe Orchestra, het Bach Society Orchestra, het Orchestre de Chambre de Lausanne en de Boston Youth Symphony.
De detailpagina bekijken
Tweede prijs
Timothy Chooi studeerde bij Pinchas Zukerman, Ida Kavafian, Pamela Frank en Patinka Kopec. Vandaag volgt hij een masteropleiding aan de Juilliard School in de klas van Catherine Cho. Hij won het Internationaler Joseph Joachim Wettbewerb en de Schadt String Competition (VS). Eerder was hij al laureaat van de Michael Hill Competition en het concours van Montréal. Hij speelde aan de zijde van het Orchestre symphonique de Montréal, het Malaysian Philharmonic, het Toronto Symphony Orchestra en de NDR Radiophilharmonie. Timothy Chooi concerteerde op een vredesinitiatief, het Asian Heritage Day Gala, dat de steun kreeg van de Canadese regering. Met zijn broer Nikki, tevens violist en laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2012, richtte hij The Chooi Brothers op, waarmee hij de klassieke muziek promoot in de verste uithoeken van de wereld.
De detailpagina bekijken
Derde prijs
Stephen Kim trainde aan het Curtis Institute of Music bij Shmuel Ashkenasi, Aaron Rosand en Joseph Silverstein. Hij kreeg in 2018 de Milka Violin Artist Prize uitgereikt. Hij studeert tegenwoordig aan de Juilliard School bij Hyo Kang. Hij behaalde prijzen in verschillende wedstrijden : de Menuhin Competition, het Sendai-concours en onlangs nog in de Premio Paganini. Hij werkte samen met het Curtis Chamber Orchestra, de symfonieorkesten van Carmel, Terre Haute en Austin, het Suwon Philharmonic Orchestra, het Sendai Philharmonic Orchestra en het Orchestra del Teatro Carlo Felice. Onlangs trad hij op in de reeks recitals van de Stradivari Society en van de Verbier Festival Academy. Stephen Kim is de enige persoon die drie van de door het Aspen Music Festival georganiseerde wedstrijden won : Brahms Violin Concerto in 2014, Dorothy DeLay Memorial Fellowship in 2013 en AACA Mozart Violin Concerto in 2011.
De detailpagina bekijken
Vierde prijs
Shannon Lee kreeg haar opleiding aan het Curtis Institute, bij Ida Kavafian en Arnold Steinhardt, en studeerde daarna computerwetenschappen aan de Columbia University. Ze volgde onder meer masterclasses van Miriam Fried, Boris Kushnir en Rainer Schmidt, en begon haar masterstudie aan het Cleveland Institute in de klas van Jaime Laredo. Ze onderscheidde zich tijdens de muziekwedstrijden van de Sylva Gelber Music Foundation, van Indianapolis en van de Naumburg Foundation. Shannon Lee trad op met talrijke orkesten : Dallas Symphony Orchestra, Nashville Symphony, Colorado Music Festival Orchestra, Charlotte Symphony, Lewisville Lake Symphony, Arkansas Symphony, West Virginia Symphony, Las Vegas Philharmonic, Fresno Philharmonic en Phoenix Symphony. Ze is stichtend lid van het Bicycle String Trio, dat al optredens gaf tijdens het Norfolk Chamber Music Festival en in het Avaloch Farm Music Institute.
De detailpagina bekijken
Vijfde prijs
Júlia Pusker studeerde aan de Franz Liszt Academie van Boedapest en aan de Londense Royal Academy of Music bij György Pauk. Als soliste wordt ze regelmatig gevraagd door het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer en het Franz Liszt Chamber Orchestra o.l.v. János Rolla. In 2016 ontving ze de Philip and Dorothy Green Young Artist Award van de Britse organisatie Making Music. Ze is een van de stichters van het Ensemble Mirage en nam in 2013 een kamermuziekversie op van Bruckners Tweede symfonie, met het Royal Academy of Music Soloists Ensemble o.l.v. Trevor Pinnock. Recent won ze de prijs Junior Prima Primissima, die zich richt tot de beste jonge Hongaarse musici. Júlia Pusker is sinds 2015 artist in residence van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, in de vioolafdeling van Augustin Dumay.
De detailpagina bekijken
Zesde prijs
Ioana Cristina Goicea groeide op in een familie van muzikanten. Ze studeerde in Leipzig bij Mariana Sirbu en in Rostock bij Petru Munteanu. Vandaag maakt ze deel uit van de klas van Krzysztof Wegrzyn in de Hochschule fur Musik van Hannover. Ze won de Michael Hill Competition, het Deutscher Musikwettbewerb en het Johannes Brahms Wettbewerb. Daarnaast is ze laureate van het Fritz Kreisler Violinwettbewerb en het concours van Indianapolis. Als soliste trad ze op met het George Enescu Phiharmonic Orchestra van Boekarest, het Auckland Philharmonia Orchestra, het Romanian Radio Orchestra en de Philharmonie Baden-Baden. Als kamermuzikante was ze te horen op de Kammermusik Akademie van het Heidelberger Fruhling Festival en op de Verbier Festival Academy, waar ze deelnam aan de master classes van Gábor Takács-Nagy, Mihaela Martin, Pinchas Zukerman, Michel Béroff en Andraș Keller.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Luke Hsu kreeg zijn opleiding aan de Shepherd School of Music bij Cho-Liang Lin, aan het New England Conservatory bij Donald Weilerstein en aan de Royal Academy of Music in Londen in de klas van Rodney Friend. Hij studeert tegenwoordig bij Pierre Amoyal aan het Mozarteum Salzburg. Hij behaalde talrijke prijzen in internationale wedstrijden zoals de International Violin Competition of Indianapolis, de Premio Paganini, de Henryk Wieniawski-wedstrijd, de Michael Hill Competition, de Isang Yun Competition en het Montreal-concours. Luke Hsu trad als solist op met vele orkesten : onder andere met die van Houston, Dallas, Indianapolis, Auckland, Odense, Poznan en het Amadeus Chamber Orchestra van de Poolse radio, onder leiding van prominente dirigenten als Leonard Slatkin, Nikolaj Szeps- Znaider en Hugh Wolff. Hij is lid van het Beacon Street Trio, dat binnen het New England Conservatory werd opgericht, en componeerde zelf stukken voor strijkkwartet, voor harp, fluit en altviooltrio, alsook voor mezzosopraan en elektronische instrumenten.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Nadat ze laureate werd van de Prijs Rotary Breughel 2004, sleepte Sylvia Huang in datzelfde jaar de eerste prijs van de Belfius Classics in de wacht. In 2008 won ze de Lions European Music Competition. Van 2009 tot 2010 was ze lid van het European Union Youth Orchestra, waarna ze in 2012 toetrad tot het Belgian National Orchestra. Sinds 2014 is Sylvia Huang eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Gedreven door haar liefde voor de kamermuziek, startte ze in september 2014 met drie collega’s het GoYa Quartet Amsterdam, waarmee ze regelmatig optreedt in Nederland en in het buitenland. Sylvia Huang was te horen op verscheidene internationale festivals, zoals B-Classic Festival van Vlaanderen en Les Echappees Musicales du Medoc. Momenteel vervolmaakt ze zich aan het Conservatorium van Amsterdam bij Liviu Prunaru.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Seiji Okamoto heeft een diploma van de Tokyo University of the Arts op zak. Hij studeerde bij Kimiko Nakazawa, Gerard Poulet en Kazuki Sawa. Momenteel woont hij in Berlijn, waar hij studeert bij Antje Weithaas aan de Hochschule fur Musik Hanns Eisler. In 2014 behaalde hij de eerste prijs en de publieksprijs van het Bach-Wettbewerb van Leipzig. Hij is de eerste Aziatische violist die die wedstrijd won. In 2016 behaalde hij de zesde prijs en de publieksprijs van de Sendai Music Competition, en datzelfde jaar ook de tweede prijs van de Wieniawskiwedstrijd in Poznań. Vervolgens gaf hij een concerttournee in Europa en Sint-Petersburg. Seiji Okamoto is regelmatig te horen als solist, in recitals en in kamermuziekverband, en dit niet alleen in Japan maar ook in Europa en de VS. Hij werd geprogrammeerd door festivals als het Bachfest in Leipzig en La Folle Journee in Japan.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Eva Rabchevska begon viool te studeren bij Maria Futorska in haar geboortestad Lviv. Vervolgens ging ze in de leer bij Yaroslava Rivnyak in de Special Music School van Kiev en bij Jozef Kopelman in het Conservatorium van Bratislava. Momenteel studeert ze aan de Reina Sofía School of Music in de klas van Zakhar Bron. Eva Rabchevska viel in de prijzen op de Moscow Oistrakh Competition in 2010, op de Carl Flesch Competition, de Competition for Young Violinists Lipinski-Wieniawski in Polen en het concours Young Virtuosos in Sofia. Ze maakt deel uit van het BP Mendelssohn Quartet. Als soliste trad ze op met het Bratislava Chamber Orchestra, het Gyor Philharmonic Orchestra, het Slovak Radio Symphony Orchestra, het Olomouc Symphony Orchestra en het St. Petersburg Philharmonic Orchestra.
De detailpagina bekijken
71 items | 8 Bladzijdes | Bladzijde
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019