00:00:00 / 00:00:00
Wedstrijden / VIOOL 2012 / Kandidaten / Kandidaten
Kandidaten
78 items | 8 Bladzijdes | Bladzijde
Eerste prijs - Grote internationale prijs Koningin Elisabeth
Andrey Baranov studeerde aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium bij Vladimir Ovcharek en Pavel Popov, en ging zich daarna vervolmaken bij Pierre Amoyal aan het Conservatorium van Lausanne, waar hij in 2009 assistent werd. In 2008 won hij de Internationale Muziekwedstrijd Benjamin Britten (Londen) en het Henri Marteau concours (Lichtenberg), en in 2010 werd hij laureaat van de internationale wedstrijden in Sendai (Japan), Indianapolis en Unisa (Zuid-Afrika), en van de Paganiniwedstrijd (Genua) en de Oistrakhwedstrijd (Moskou). Na zijn debuut met het Filharmonisch Orkest van S int-Petersburg in 2005 trad hij op in de vijf werelddelen, in prestigieuze zalen als het Concertgebouw (Amsterdam) en de Tchaikovskyzaal (Moskou), en op festivals als de Salzburger Festspiele. In 2012 verleende de familie van David Oistrakh zijn naam aan het kwartet waarvan Andrey Baranov eerste violist is.
De detailpagina bekijken
Tweede prijs
Tatsuki Narita begon viool te studeren op driejarige leeftijd en deed daarna zijn muziekstudies aan de Toho Gakuen School in Tokio, in de klas van Fujiwara Hamao. In Japan trad hij op met verschillende orkesten, zoals de filharmonische orkesten van Nagoya, van Osaka en van Tokio, en met het NHK Symphony Orchestra. Hij won in zijn geboorteland verschillende prijzen op muziekwedstrijden in Tokio en in Kirishima. In 2010 behaalde hij de 2e Prijs en de SACEM Prijs in de Internationale Muziekwedstrijd Long-Thibaud in Parijs. Sinds 2010 woont hij in Parijs om er te studeren bij Jean-Jacques Kantorow, Florin Szigeti en Svetlin Roussev, bij wie hij zich vervolmaakt aan het Conservatoire National Supérieur de Musique.
De detailpagina bekijken
Derde prijs
Hyun Su Shin begon viool te studeren toen ze vier was en vijf jaar later schreef ze zich in voor het voorschoolse programma van de Korean National University of Arts, waar ze sindsdien studeert bij Kim Nam Yun. Ze begon haar solistencarrière op 11-jarige leeftijd en trad op in Europa, de Verenigde Staten, China en Japan, met orkesten als het NHK Symphony Orchestra, het National Symphony Orchestra of Washington D.C., en de filharmonische orkesten van Tokio, Osaka en Seoel. Ze behaalde een hele reeks prijzen in muziekwedstrijden in Korea en onderscheidde zich ook in de Internationale Tibor Vargawedstrijd (3e Prijs in 2005), in de Internationale Muziekwedstrijd van Hannover (2e Prijs in 2006) en in het Long-Thibaud Concours in Parijs (1e Prijs in 2008).i
De detailpagina bekijken
Vierde prijs
Esther Yoo woont in België sinds haar zesde en begon in 2005 te studeren aan de Hochschule für Musik und Theater van München bij Ana Chumachenco, terwijl ze school liep in de International School in Brussel. Sinds 2011 studeert ze aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Augustin Dumay. Ze volgde ook master classes bij Zakhar Bron. Ze debuteerde met orkest op achtjarige leeftijd en speelde later met het Symfonieorkest van de Finse Radio, het Filharmonisch Orkest van Seoel, het Orchestre National de Lorraine, het Sinfonia Varsovia, het Symfonieorkest van Moskou en het Philharmonia Orchestra onder leiding van Lorin Maazel. Als soliste trad ze op in de reeks Rising Stars, en ook in de Carnegie Hall, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten en in Flagey. Op 16-jarige leeftijd behaalde ze de 3e Prijs in de Internationale Sibeliuswedstrijd.
De detailpagina bekijken
Vijfde prijs
Yu-Chien Tseng begon viool te studeren op vijfjarige leeftijd. Sinds 2008 studeert hij aan het Curtis Institute of Music bij Ida Kavafian. Hij behaalde talrijke prijzen op internationale muziekwedstrijden, zoals de Isang Yunwedstrijd (1e Prijs in 2011), het Pablo Sarasate Concours (1e Prijs in 2009) - waar hij de jongste laureaat was in de geschiedenis van deze wedstrijd - en de Yehudi Menuhinwedstrijd (3de Prijs in 2006, jongerensectie). Hij trad op als solist met orkesten als het Philadelphia Orchestra, het Orquesta Sinfonica van Navarra, het Taipei Symphony Orchestra, het Cross-Strait Peace Symphony Orchestra en het National Symphony Orchestra van Taiwan, en gaf verschillende recitals in Spanje en Taiwan.
De detailpagina bekijken
Zesde prijs
Na het afronden van zijn muziekopleiding in zijn geboorteland bij Eduard Kutchinsky, vervolmaakt Artiom Shishkov zich, sinds 2010, aan de Universität fur Musik und darstellende Kunst in Wenen bij Dora Schwarzberg. Hij won verschillende beurzen en onderscheidde zich in internationale wedstrijden, zoals de Torun Muziekwedstrijd in Polen (2e Prijs in 2007) en de Brahmswedstrijd in Portschach, Oostenrijk (2e Prijs in 2006). In 2012 was hij derde laureaat in de Internationale Muziekwedstrijd Max Rostal (Berlijn). Als lid van het Lipkind Kwartet gaf hij recitals in verschillende Europese landen en nam hij deel aan festivals, zoals Art-November in Moskou en het Menuhin Festival in Gstaad (Zwitserland).
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Na zijn muziekstudies in zijn geboorteland en aan het Conservatorio G.F. Ghedini van Cuneo (Italie) vervolgde Ermir Abeshi zijn opleiding bij Salvatore Accardo aan de Accademia Walter Stauffer in Cremona, aan het New England Conservatory in Boston bij Malcolm Lowe en aan de Muziekacademie van Pinerolo bij Dora Schwarzberg. Als concertmeester van het Conservatoriumorkest van Cuneo gaf hij van 2001 tot 2005 een reeks concerten in Europa en hij trad ook op in solorecitals en kamermuziekconcerten in Italie, de Tsjechische Republiek, Duitsland en in Boston. In 2004 debuteerde hij als solist met het Ghedini Symphony Orchestra en speelde daarna met het New England Conservatory Chamber Orchestra en het Filharmonisch Orkest van Bacau (Roemenie).
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Marc Bouchkov kreeg zijn eerste vioollessen op vijfjarige leeftijd van zijn grootvader, Matis Vaytsner. In 2001 begon hij te studeren aan het Conservatorium van Lyon, in de klas van Claire Bernard, en daarna ging hij zich vervolmaken aan het CNSM in Parijs en in Hamburg bij Boris Garlitsky. Op 17-jarige leeftijd behaalde hij de 1e Prijs van de Internationale Muziekwedstrijd Henri Koch (Luik). Hij kreeg de Edel-Prize beurs en behaalde in 2010 ook de 1e Prijs van de Young Concert Artists Auditions in Leipzig. Hij gaf talrijke recitals in Frankrijk, België en Duitsland, en trad ook op met de Solisten van Moskou onder de leiding van Yuri Bashmet, met de Hamburger Symphoniker, het Hacettepe Senfoni Orkestrası van Ankara, het Orchestre Impromptu van Parijs en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège.
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Na zijn studies bij William van der Sloot aan het conservatorium van de Mount Royal University in Calgary, vervolgde Nikki Chooi zijn opleiding aan het Curtis Institute of Music (Philadelphia) bij Joseph Silverstein en Ida Kavafian. In 2009 werd hij Eerste Laureaat van de Klein International Strings Competition (San Francisco). Hij behaalde ook verschillende prijzen in nationale muziekwedstrijden in Canada, evenals een speciale prijs in de Internationale Tchaikovskywedstrijd van Moskou (2007). Hij trad als solist onder andere op met de symfonische orkesten van Montréal, Victoria, Santa Cruz en Edmonton, en gaf talrijke recitals in Canada en in de Verenigde Staten (Marlboro Music Festival, Ravinia Festival en Music from Angelfire).
De detailpagina bekijken
Niet-gerangschikte laureaat
Dami Kim begon viool te studeren op vijfjarige leeftijd. Ze studeerde eerst bij Aaron Rosand aan het Curtis Institute of Music (Philadelphia), daarna bij Miriam Fried aan het New England Conservatory (Boston). Ze ontving meerdere beurzen en was laureate van verschillende wedstrijden: ze behaalde een gedeelde 1e Prijs op de Joseph Joachimwedstrijd van Hannover in 2012, de 1e Prijs van de Munetsugu Angel Violin International Competition (Nagoya) in 2011, meerdere prijzen op de Paganiniwedstrijd (Genua) en won de 5e Prijs van de Internationale Muziekwedstrijd van Sendai in 2010. Ze trad op met het Philadelphia Orchestra, het KBS Symphony Orchestra, de filharmonische orkesten van Seoel, Daejeon en Kyung-Ki, en gaf recitals in Korea, Japan, Italie en de Verenigde Staten.
De detailpagina bekijken
78 items | 8 Bladzijdes | Bladzijde
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019