00:00:00 / 00:00:00
Persoonlijkheden / Orkesten en dirigenten / Antwerp Symphony Orchestra
Antwerp Symphony Orchestra
Internet
Biografie
Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan (vanaf seizoen 2019-2020) en vaste waarde Philippe Herreweghe wil het orkest een zo groot mogelijk publiek ontroeren en inspireren met concertbelevingen van het hoogste niveau.

Dankzij eigen concertreeksen in grote zalen bekleedt het Antwerp Symphony Orchestra een unieke positie in Vlaanderen. In het buitenland werd het orkest uitgenodigd door de belangrijkste huizen, waaronder de Musikverein en het Konzerthaus in Wenen, het Festspielhaus in Salzburg, het Amsterdamse Concertgebouw, de Suntory Hall en de Bunka Kaikan Hall in Tokio en het National Grand Theatre van Peking. Internationale concertreizen door diverse Europese landen en Azië vormen een constante in de kalender.

Het Antwerp Symphony Orchestra is al vele jaren een vaste partner van de Koningin Elisabethwedstrijd. Het orkest begeleidt niet alleen de laureatenconcerten, maar nodigt ook geregeld solisten uit die succesvol aan de Elisabethwedstrijd hebben deelgenomen. Dat het orkest thuis is in de Koningin Elisabethzaal zorgt voor een bijzondere verbondenheid met de Koningin Elisabethwedstrijd en de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Naast zijn reguliere concerten creëerde het Antwerp Symphony Orchestra een uitgebreid aanbod aan educatieve en sociale projecten, waarmee het orkest kinderen, jongeren en mensen met verschillende achtergronden doorheen de symfonische klankenwereld gidst.

Het Antwerp Symphony Orchestra maakt opnames voor gerenommeerde klassieke labels als PHI, Alpha, Pentatone en BIS Records.

#thesoundofantwerp
Activiteiten
ActiviteitFunctie
Laureatenconcert cello 2021
Laureatenconcert piano 2020
Laureatenconcert piano 2020
Slotconcert piano 2020
Concert met laureaten 4, 5 en 6 van de vioolwedstrijd 2019Orkest
Concert met laureaten 4, 5 en 6 van de vioolwedstrijd 2019Orkest
Laureatenconcert viool 2019Orkest
Concert met laureaten 1, 2 en 3 cello 2017Orkest
Concert met laureaten 1, 2 en 3 cello 2017Orkest
Concert met laureaten 1, 2 en 3 cello 2017Orkest
Slotconcert cello 2017Orkest
Concert met laureaten 1, 2 en 3 cello 2017Orkest
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019