00:00:00 / 00:00:00
Persoonlijkheden / Laureaten / Kenneth Amada
Kenneth Amada
°1931
Verenigde Staten van Amerika
piano
Biografie
Kenneth Amada begon piano te studeren op de leeftijd van drie en gaf twee jaar later zijn eerste echte recital. Op zijn negentiende studeerde hij af aan de Rutgers University en datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in New York, waar hij zich bij Moriz (of "Maurycy") Rosenthal vervolmaakte.

Kenneth Amada heeft honderden recitals en solo-optredens gegeven over de hele wereld, die op radio en televisie uitgezonden zijn. Hij werkte onder meer samen met het Philadelphia Orchestra onder leiding van zowel Eugene Ormandy en Arthur Fiedler, de Symphony of the Air met zowel Alfred Wallenstein en Milton Katims, de Detroit Symphony, de National Symphony, de Baltimore Symphony, het Nationaal Orkest van België en het Filharmonisch Orkest van Warschau.

Hij heeft zeven internationale concertreizen gemaakt en speelde in alle grote Europese landen en de voormalige Sovjet-Unie. Hij is een prijswinnaar van een aantal internationale wedstrijden, waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd en het Leventritt Concours. Kenneth Amada mocht ook tal van onderscheidingen in ontvangst nemen, waaronder de Harriet Cohen International Piano Award, en kreeg beurzen voor concerttournees van de Rockefeller Foundation en het Bureau of International Education, met als doel uitstekende Amerikaanse artiesten te presenteren aan een internationaal publiek.

Kenneth Amada werd in 1967 benoemd aan de faculteit van de Iowa School of Music en werd later de voorzitter van de pianoafdeling. Hij is nu hoogleraar emeritus.
Copyright Vertaling (www.uiowa.edu)
Activiteiten
ActiviteitFunctie
Finale 1960 : Kenneth AmadaSolist
PIANO 1960Twaalfde prijs
Audio
Finale 1960 : Kenneth Amada
Pyotr Tchaikovsky : Concerto n. 1 in bes op. 23
Finale 1960 : Kenneth Amada
Franz Liszt : Mephisto-Waltz
Finale 1960 : Kenneth Amada
Marcel Poot : Allegro vivace e con brio (Concerto)
Finale 1960 : Kenneth Amada
Marcel Poot : Andante funerale (Concerto)
Finale 1960 : Kenneth Amada
Marcel Poot : Allegro scherzando (Concerto)
Français - Nederlands - English
In de website zoeken
Newsletter
Inloggen
Audio & video Viool 2019
Herbeluister of herbekijk de optredens van de kandidaten !
De cd's van de Wedstrijd
Online mediatheek
Audio, video's en foto's van 1951 tot 2019